tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesäjälkkäriä

Vaikka jäätelö onkin parasta kesäherkkua, myös muilla jälkkäreillä pitää herkutella. Tähän reseptiin törmäsin Hellapoliisin sivuilla ja oli heti pakko kokeilla. Resepti sisältää kesäisesti raparperia ja marjoja :) Nam nam, hyvää oli! :)

Kesäinen kerrosjälkiruoka (Lähde: Hellapoliisi)
4-6 annosta

3 reilunkokoista raparperinvartta viipaleina
1 rkl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1-2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta

n. 20 Jyväshyvä Kaurakeksiä reiluiksi paloiksi murennettuna
4 dl vadelmia ja/tai mansikoita

Laita viipaloidut raparperit, vesi, sokeri ja kaneli kasariin ja hämmentele, kunnes raparperit hieman pehmenevät.

Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja sokeri, sekä hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku.

Annostele jälkiruokakulhoihin kerroksittain pehmennettyä raparperia, kerma-rahkaseosta, marjoja ja rapeaa kaurakeksiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti