maanantai 23. toukokuuta 2011

Grillibileiden herkkuja

Kaverit tulivat meille lauantaina ja ohjelmassa oli grillailua. Valmistin grillattavat etukäteen valmiiksi grillausta lukuunottamatta. Menu sisälsi kanaa, pihvejä, perunasalaattia, kasvisvartaita ja tomaattisalsaa grillattujen paahtoleipien päällä. Jälkiruokajuomana oli Mojitobooli.

Perunasalaatti
Uusia perunoita
Tzatzikia
Pekonikuutioita
Sipulia (esim. kevätsipulia tai ruohosipulia)

Keitä perunat ja puolita. Paista pekonit. Sekoita perunat, pekoni, sipulit ja tzatziki kulhossa. Kylmennä jääkaapissa.










Kasvisvartaat
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaatteja
Paprikaa
Sipulia
Herkkusieniä

Marinadiin:
Rypsiöljyä
Balsamicoa
Tinjamia
Pippuria
Suolaa

Sekoita marinadi kulhossa ja lisää pilkotut vihannekset. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Pujota grillitikkuihin ja grillaa kypsiksi.

 


Tomaattisalsa grillattujen paahtoleipien päälle 
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

Mojitobooli
15 mintunoksaa
5 limeä
5dl rommia
1,5dl sokerilientä
noin 2l soodaa tai vichyä
Jäitä

Lisää mintunoksat ja viipaloidut limet 5 litran boolikulhoon. Survo, jotta niistä lähtee makua. Lisää rommi ja sokeriliemi. Täytä kulho jääpaloilla. Lisää soodaa/vichyä niin paljon, että kulho täyttyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti