Mieheni pitää paljon Tikka masalasta ja pidän itsekin, mutta tuoreen ruoan ystävänä minulle ei niin maistu monesti tekemämme Uncle Bensin valmis ateriakastike. Nyt päätinkin kokeilla kastikkeen tekemistä itse, kun törmäsin ohjeeseen Liemessä ruokablogissa ja yllätyin kuinka helppo ja hyvä ateria siitä tulikaan.
Tikka Masala
400g maustamattomia kanasuikaleita
2 keskikokoista sipulia
Pienehkö pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
3dl kookosmaitoa
1tlk säilyketomaatteja tomaattikastikkeessa
1rkl intialaista mausteseosta (tai garam mausteseosta)
1tl suolaa
1tl currya
öljyä paistamiseen
Pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota pannulla. Paloittele tomaatit (onnistuu parhaiten saksilla tomaattien ollessa vielä purkissa), lisää ne paistokasariin ja hauduta 10 minuuttia.
Tämän jälkeen kaada kastike tehosekoittimeen ja soseuta. Huuhtele kasari ja paista kanat. Kun kanat ovat kypsiä, kaada kastike takaisin kasariin, lisää mausteet ja kookosmaito ja hauduta vielä hetki.
Tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.
Momsmomsmoms.
VastaaPoista