perjantai 20. toukokuuta 2011

Perjantairuokaa

Olemme Meksikolaisen ruoan ystäviä ja perjantairuokana meillä on usein Fajitaksia (tosin Meksikossa kuulimme, että ne ovat Jenkeistä peräisin). Olimme maanantaina Myyrmäen Rio grandessa syömässä Suomen MM-jääkiekkovoiton kunniaksi ja söin nachokuorrutettua broileria, lämmintä mozzarellaa, salsaa, riisiä ja kasviksia. Hyvää oli ja päätinkin tehdä samaa kotona -hyvää vaihtelua Fajitaksille. Ateriasta tuli melkein yhtä hyvää kuin ravintolassa, tosin kasviksia paistelin vähemmän ja riisit unohdin keittää :D

Nachokuorrutettu broileri
4 ohutta broilerin filettä
Vehnäjauhoja
100g murskattuja nachoja
Kananmuna
Mozarellaa

Kuorruta broilerinfileet: laita fileet jauhoihin, kastele sitten kananmunassa ja lopuksi taputtele pintaan nachomuruja.

Paista broileirin fileitä kuumalla pannulla öljyssä 2-3 min molemmilta puolilta, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Sulata päälle mozzarellaa.

Salsa (Lähde: HS Ruoka)
6 tomaattia
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
1 chilipalko
1-2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Viillä tomaattien kantaan ristiviilto ja kasta ne kiehuvaan veteen, sitten kylmään veteen. Kuori tomaatit, poista siemenet ja paloittele hedelmäliha. 

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä. Poista chilistä siemenet, hienonna ja lisää sipulien joukkoon. 

Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyree ja mausteet, hauduta muutama minuutti. Jäähdytä ja tarjoa kylmänä.

Kotona kokattu ateria
Ateria Rio Grandessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti